Takkamuuraus ja takkaremontti, Helsinki ja muu Uusimaa

Takkatuli luo ainutlaatuista tunnelmaa ja kaivattua lämpöä tupaan kylmän viiman puhaltaessa ulkona. Leimuavia lieskoja katsellessa tuntee usein rauhoittuvansa ja tavoittavansa jotakin ehkä jo kauan sitten unohduksiin painunutta; useimmilla meistä on lämpimiä muistoja takkatulen tai nuotion ääressä vietetyistä hetkistä. 

TakkaSet Oy on takkojen muuraukseen erikoistunut perheyritys, joka toimii pääosin Uudellamaalla. Toteutamme kaikentyyppiset takkamuurausprojektit kevyttakoista varaaviin takkoihin kahden vuosikymmenen tuomalla kokemuksella. Meiltä onnistuu myös yksilöllisten takkojen valmistaminen, ja tarvittaessa avustamme suunnittelussa. Palveluihimme kuuluu tietysti myös savupiippujen muuraaminen ja hormien asentaminen paikalleen. 

Muista hyödyntää kotitalousvähennys

Uusi takka

Uudisrakennuksissa takka ja sen paikka huomioidaan jo suunnitteluvaiheessa. Toteutamme tyylikkäät takkaratkaisut uudiskohteisiin Helsingissä ja muualla Uudellamaalla. 

Jos vanhassa talossa ei ennestään ole ennestään takkaa tai savupiippua, ei hätää! Teräspiippujen ja näin ollen myös takan asentaminen onnistuu mihin tahansa kohteeseen myös jälkikäteen. Lattian kantavuudesta on tärkeää varmistua, mutta olemme apunasi kaikissa takkaprojektiin liittyvissä asioissa. 

Takkavaihtoehtoja on lukemattomia jokaiseen makuun. Jos et kuitenkaan löydä takkavalmistajilta mieleistäsi vaihtoehtoa, voimme myös suunnitella toiveidesi mukaisen takan. 

Takkaremontti

Takka on yleensä melko hallitseva elementti, eikä se toisinaan käy yksiin muun sisustuksen kanssa. Takkaremontti on kätevä tapa päivittää takka tähän päivään ja samalla muuttaa koko huoneen ulkonäköä melkoisesti.

Joskus pelkästään kevyt pintaremontti riittää: esimerkiksi maalaamalla, pinnoittamalla tai luukkuja vaihtamalla saadaan aikaan jo huomattava muutos. Takan muotoa voidaan myös muuttaa ja mahdolliset halkeamat korjata. Jos kaivataan dramaattisempaa muutosta tai takka on jo aikansa palvellut, voidaan se purkaa ja muurata tilalle uusi. 

Kun suunnitteilla on takkamuuraus, takkaremontti tai muu takkaprojekti, käänny puoleemme! 

Ota yhteyttä ›

Takan valinta

Takkatyyppejä on lukuisia eri tarkoituksiin, ja uutta takkaa valitessa onkin hyvä huomioida muutamia seikkoja. 

1. Takan tarkoitus

Tuleeko takka olemaan enemmän sisustuselementti ja tunnelmanluoja vai tärkeä lämmönlähde? Varaava takka lämmittää tilaa pidemmän aikaa, kiertoilmatakka taas nopeasti. Puolivaraavassa takassa yhdistyvät molempien edellä mainittujen ominaisuuksia, mutta se ei luovuta lämpöä yhtä pitkään kuin varaata takka. Tunnelmanluojana kevyttakat tai esimerkiksi kamiinat ovat käteviä, sillä ne lämmittävät nopeasti ja mahtuvat pienempään tilaan, mutta niillä ei ole varaavia ominaisuuksia. 

2. Lämmitettävä tila

On tärkeää, että tilaan valitaan oikeankokoinen takka: liian suuri takka paahtaa huoneen helposti lähes trooppisiin tunnelmiin ja liian pientä joutuu "ylilämmittämään". Monen muun tekijän, kuten ikkunoiden, lämmitysjärjestelmän ja rakentellisten seikkojen lisäksi myös takan paikalla on väliä: jos takka sijoitetaan esimerkiksi nurkkaan, lämpö leviää eri tavalla kuin jos se olisi keskellä huonetta. Valmistakkojen kohdalla mainitaan viitteellinen neliöala lämmitysteholle, ja se on kätevä mittari vertailuun. Autamme mielellämme oikeankokoisen takan valinnassa. 

3. Rakennustyyppi

Vanhojen talojen kohdalla uusi takka hankitaan usein lämmityskulujen vuoksi tai koska vanha takka on tullut tiensä päähän. Talon eristys saattaa olla uutta rakennusta heikompi ja lämmöntarve näin ollen suurempi, joten jos rakennuksessa oleskellaan päivittäin tai lähes päivittäin, varaava takka palvelee tätä tarkoitusta usein parhaiten.

Uudisrakennukseen on yleensä valittu nykyaikainen lämmitysjärjestelmä, eikä eristysongelmia yleensä ole. Siinä tapauksessa kevyttakka tai kiertoilmatakka tuovat tunnelmaa ja tukea lämmitykseen.

Vapaa-ajan asunnolle on tyypillistä, että kylmillään olleeseen rakennukseen halutaan saada nopeasti lämpöä. Kiertoilmatakka tai puolivaraava takka ovat ihanteellisia loma-asuntoihin nopeutensa vuoksi. Jos rakennuksessa kuitenkin viivytään pidempiä aikoja kerrallaan, voi varaava takka olla järkevin vaihtoehto varsinkin silloin, jos se on rakennuksen ainoa lämmönlähde. 

Autamme mielellämme kaikissa takan valintaan liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä ja kerro suunnitelmistasi!

Ota yhteyttä ›

Piiput ja hormit

Muuraamme savupiiput ja asennamme hormit uudis- ja saneerauskohteisiin Uudellamaalla. Kääntymällä ammattimuurarien puoleen varmistut siitä, että piippu ja/tai hormi on oikein mitoitettu ja paloturvallinen.

Väliseinän muuraus

Kokeneet muurarimme hoitavat väliseinien muurauksen varmalla ammattitaidolla. Kauttamme saat tarvittaessa myös muita kodin remonttitöitä.

Kysy lisää ›

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Pyydä tarjous